Orientační hodnoty ve 100 g výrobku:
Energie: 147 kJ
Sacharidy: 6 g
Z toho cukry: 5 g
Bílkoviny: 0,79 g
Tuky: 0,37 g
Vláknina: 2 g
Vitamíny:
A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, Cholin, Kyselina listová
Minerální látky:
kobalt, vláknina, vápník, hořčík, zinek, fosfor, draslík, fluor, měď, selen, sodík, železo, mangan
Obsah potraviny:
Jahody jsou bohatým zdrojem vitaminů C, B, E, železa a organických kyselin. Obsahují lehce stravitelnou rostlinnou vlákninu, z minerálních látek je zastoupen převážně draslík, zinek, hořčík, síra, vápník a některé netypické prvky jako je bor, fluor, kobalt či molybden. Jelikož plody jsou tvořeny z 87% z vody, jsou významným zdrojem tekutin.
zdroj: www.kaloricketabulky.cz