Džemy vyrábíme tak, abych v nich zbyly opravdu kousky ovoce (jahoda, meruňka, višeň, broskev jen pouze lehce rozmačkána), nebo raději celé kuličky (borůvky, brusinky). Výjimkou jsou pasírované džemy, kde naopak žádné pecičky nenajdete a jsou hladké jako samet (oba rybízové, rakytníkový a šípkový).
Jsou JEDNODRUHOVÉ - tzn. že obsahují vždy pouze jeden druh ovoce, žádné směsi s jablečným, či dýňovým pyré
- Džemy bez přidaného cukru - obsahují 100% jednoho druhu ovoce a pektin, žádný přidaný cukr ani žádné umělé sladidlo
- Džemy standardní - obsahují 80% jednoho druhu ovoce a 20% cukru, nebo medu
a pektin - Džemy citrusové - obsahují 60% jednoho druhu ovoce a 40% cukru, nebo medu (důvodem vyššího obsahu cukru je fakt, že citrusy při zahřátí výrazně zhořknou a je potřena přidat o něco více cukru) a pektin
- Šípkový a fíkový - obsahují 50% jednoho druhu ovoce a 30% cukru 20% vody (ovoce obsahuje velmi málo vody)
Portfolio našich džemů se rozrostlo natolik, že jsme je pro lepší přehled rozdělili do šesti skupin:
- Džemy ze zahrady
Jsou z ovoce pěstovaného a sklízeného na našich milovaných českých zahradách a jsou nejbližší našim srdcím.
- Jahodový džem
- Meruňkový džem
- Višňový džem
- Broskvový džem
- Džemy z lesa
Když se přiblížíme hranici lesa, nebo pronikneme do jeho hlubin, můžeme si vychutnat ovoce, ze kterého jsme připravili:
- Malinový džem
- Borůvkový džem (lesní borůvky)
- Ostružinový džem
- Brusinkový džem
- Pasírované džemy
Tyto džemy jsou připraveny pro naše nejmenší, co neradi plivou pecičky, nebo pro naše hospodyně, které z nich dokáží vykouzlit úžasné recepty, jako například linecké cukroví, které všichni milujeme o Vánocích. Také se ale skvěle hodí do jogurtů a zakysané smetany:
- Černorybízový džem
- Červenorybízový džem
- Rakytníkový džem
- Šípkový džem
- Tropické džemy
Proč bychom si i ve střední Evropě nemohli vychutnat trochu exotiky?
- Fíkový džem
- Citronový džem
- Džemy bez přidaného cukru
Jsou speciálně připraveny s ohledem na diabetiky, nebo na ty, kteří se rozhodli nekonzumovat cukr. Tyto džemy neobsahují ŽÁDNÁ přidaná sladidla, ať už přírodní, nebo umělá. Obsahují POUZE ovoce a pektin, nic jiného.
- Jahodový džem
- Mangový džem
- Malinový džem
- Borůvkový džem
- Broskvový džem
- Švestkový džem
- Džemy slazené medem
Zdravější alternativa pro ty, kteří nechtějí konzumovat cukr, ale džemy bez cukru jsou pro ně příliš málo sladké. Oproti našim džemům s cukrem vynikají ovocnější a vyváženější chutí. Díky látkám obsaženým v medu jsou džemy s medem přirozeně odolnější proti bakteriím a plísním.
- Višňový džem
- Rakytníkový džem
- Brusinkový džem
- Malinový džem
- Ostružinový džem
- Pomerančový džem se zázvorem
- Švestkový džem
Sirupy vyrábíme buď pasírováním, nebo lisováním (citrusy) ovoce a tím vytvoříme čerstvou šťávu ze stejného ovoce, které je základem i pro naše džemy. Nejsou vyrobeny ze žádných koncentrátů, nejsou nijak přibarvovány, aromatizovány, nebo ochucovány.
- Standardní sirupy – malinový, černý a červený rybíz, rakytník, černý bez se skořicí a hřebíčkem
- Nevaří se, jen pasterizují do max. 75° C
- Obsahují 33% čerstvé ovocně šťávy, 33% cukru, 33% vody a několik gramů kyseliny citronové
- Sirupy z citrusů a zázvoru
- Louhují se cca 20 minut včetně části slupek z BIO citrusů, stále na 75°C
- Obsahují 34% čerstvé ovocně šťávy, 33% cukru, 33% vody a několik gramů kyseliny citronové
Na trhu je spousta sirupů z jitrocele, módní levandule a jiných bylin. Ale ruku na srdce, budou je Vaše děti milovat stejně, jako limonády připravené z ovoce? Jen se jich zeptejte, až jim dáte ochutnat naše sirupy připravené z čerstvé ovocné šťávy:
- Citronový sirup
- Červenorybízový sirup
- Černorybízový sirup
- Malinový sirup
- Rakytníkový sirup
- Bezinkový sirup - vyrobený z plodů, s hřebíčkem a skořicí
- Grepový sirup - z růžových grepů, s vysokým podílem grepové dužiny
- Mojito sirup - slazený pouze nerafinovaným třtinovým cukrem
- Zázvorový sirup slazený medem
V našich produktech nenajdete žádné konzervanty, stabilizátory, umělá aromata, ochucovadla, nebo barviva.